Egyéni tanácsadás

A tanácsadás coaching szemléletben történik, tehát gyakorlat és megoldásközpontú. Timothy Gallway teniszoktatót idézve az ellenfél nem a háló másik oldalán van, hanem a játékoson belül, így arra törekszünk, hogy a teljesítményt és teljes életet korlátozó akadályokat csökkentsük vagy akár megszüntessük. Amennyiben ez sikerül, felszínre tudnak kerülni a természetes képességek.

Mi történik a találkozásaink során?

Közösen megpróbáljuk elősegíteni a fejlődésed lehetőségét, a teljesítményed javítását, előtérbe helyezzük a tudatos szemlélést és elemezést a saját cselekedeteid gondolkodásod és érzéseidet tekintve.

Tehát összességében a továbblépésről, a változásról, a tudatosabbá válásról fognak szólni az alkalmak, magunk és mások tekintetében és a felelősségvállalásról saját életünkért.

Milyen helyzetekben érdemes eljönnöd tanácsadásra?

  • Személyes válság
  • Magánéleti elakadás
  • Párkapcsolati probléma
  • Nehéz döntési helyzet
  • Konfliktusvállalás és kezelés
  • Útkeresés
  • Időgazdálkodás
  • Stressz feldolgozás
  • Életmódváltás
  • Egészségmegőrzés

Mi történik egy alkalom során?

Az ülések alapvetően gyakorlat és célorientáltak. Egy meghatározott és irányított struktúra mentén haladva, végigjárjuk problémád, hogy a számodra lehető legjobb megoldást tudjuk megtalálni. Ehhez különböző eszközöket használunk, mint kérdések vagy akár szituációs feladatok. Ha pedig úgy látjuk, hogy arra van szükség, akkor készítünk hosszabb távú projekt tervet, amelyben összerakjuk, hogy milyen teendők és határidők várnak rád annak érdekében, hogy elérd a célod. A coaching ülések során ezt a folyamatosan visszakövetjük, hogy mind a ketten lássuk, hogy hol tartunk a közös munkában.

Milyen hosszú a folyamat?

Egy kérdéskör, probléma lezárás általában 8-10 alkalmat vesz igénybe, de az, hogy pontosan hány alkalommal találkozunk az a kérdés- és problémakör típusától is függ.

Hogyan készüljek az első találkozóra?

Fontos, hogy az első alkalom előtt próbáld meg megfogalmazni, hogy mi az a szituáció vagy problémakör, amelyben szeretnél segítséget kérni. Persze, ha ez nem megy olyan egyszerűen, mint amilyennek elsőre hangzik, akkor arra kérlek, hogy azon gondolkodj, hogy hogyan fogod majd nekem elmondani!

Az első alkalom során átbeszéljük, hogy milyen keretek között fogunk dolgozni. Kérlek, hogy érkezz pontosan, illetve ne hagyd otthon a változtatásra szánt motivációd és elszántságod!

Csak személyesen vagy online is igénybe lehet venni a tanácsadást?

Személyesen és online is tudunk együtt dolgozni. Az eddigi tapasztalatok alapján online is ugyanolyan hatékonysággal tudok Neked segíteni, mint személyesen. Csupán arra van szükség, hogy Te is tudj biztosítani magadnak egy órát, amikor egyedül és csöndben el tudsz vonulni beszélni.

Mennyibe kerül egy alkalom?

Egyéni tanácsadás: 15 000 Ft / 50 perc
Diákoknak: 13 000Ft / 50 perc

(Az árak 2023.05.15-től érvényesek.)

Mi történik, ha mégsem tudok megjelenni a megbeszélt alkalmon?

Semmi probléma, minél korábban jelzed nekem, annál jobb, hiszen ezt az időpontot bizonyára szívesen igénybe venné valaki más. Tekintettel arra, hogy az átszervezés időbe telik, a lemondás/időpont módosítás díjmentesen a lefoglalt időpont előtt 24 órával lehetséges. 24 órán belüli lemondás esetén rendelkezésre állási díjat számolok fel, mely a tanácsadás árának 50%-a.

Az 1997. évi CLIV. törvény (egészségügyi törvény) értelmében Magyarországon pszichiátriai diagnózis felállítására klinikai szakpszichológus, valamint szakorvos jogosult, pszichoterápia végzésére pedig kizárólag pszichoterápiás szakvizsgával rendelkező szakpszichológusok és szakorvosok. Az általam végzett tevékenység nem minősül pszichoterápiának. A pszichológiai tanácsadás célja nem a mentális betegségek gyógyítása, hanem az életminőség javítása, készségek fejlesztése, aktuális nehézségekkel és elakadásokkal kapcsolatos segítés. 
Munkámat a Magyar Pszichológiai Társaság Etikai Kódexének megfelelően végzem, valamint az International Coach Federation (ICF) irányelveit betartva. 

​http://mpt.hu/wp-content/uploads/2014/10/Pszichol%C3%B3gusok-Szakmai-Etikai-K%C3%B3dexe.pdf 
http://www.coachfederation.hu/etikai-kodex